WKC

SPECIALE VOORZIENINGEN

Mindervaliden
Koninklijk Theater Carré beschikt over drie rolstoelplaatsen waar naast plaats is voor één of twee begeleiders. Deze plaatsen zijn beneden in de Stalles. Tijdens de voorstellingen van het Wereldkerstcircus beschikt Carré over minimaal één rolstoelplaats en één plaats voor een begeleider. U kunt deze plaatsen op basis van beschikbaarheid reserveren door contact op te nemen met onze reserveerlijn: 0900-25 25 255 (€ 0,45 p/m) of bij onze kassa van 16.00 tot 18.00 uur.

Carré heeft een invalidentoilet op de begane grond, links van onze rondgang. Er is een lift naar de eerste verdieping (Loge foyer) en vierde verdieping (In de Nok).

Ons Grand Café Carré op de begane grond is toegankelijk voor mindervalide bezoekers. U kunt hier voorafgaand aan de voorstelling terecht om wat te eten en te drinken. Uiteraard houden wij rekening met de aanvang van de voorstelling, zodat u op tijd in de zaal zit. Als er een pauze in de voorstelling zit, brengen onze medewerkers uw drankje naar de zaal.

Bij sommige voorstellingen vindt er een inleiding plaats. De vaste locatie voor de inleidingen bevindt zich op de vide van onze foyer In de Nok op de vierde etage. Deze ruimte is niet toegankelijk voor mindervalide bezoekers.

Headphones voor slechthorenden
Wij beschikken over geluidsversterking voor slechthorenden. Ook mensen zonder gehoorapparaat kunnen van dit systeem gebruikmaken. Mocht u hier gebruik van willen maken dan kunt u dit aangeven bij binnenkomst bij een van onze theatermedewerkers. Borg: € 10

Toegankelijk Amsterdam
Toegankelijkamsterdam.nl heeft als doel om de bereikbaarheid (kan ik er komen?), toegankelijkheid (kan ik erin?) en bruikbaarheid (kan ik er goed gebruik van maken?) van gebouwen met een publieksfunctie in Amsterdam in beeld te brengen.

Toegankelijkamsterdam.nl heeft Carré onderzocht op de volgende aspecten: Openbaar vervoer, parkeren, entree, doorgankelijkheid horizontaal, doorgankelijkheid verticaal, sanitair, voorzieningen voor blinden/slechtzienden, voorzieningen voor doven/slechthorenden en of een gebouw rookvrij is. Deze aspecten worden ieder gewaardeerd met een aantal streepjes: 1, 2, 3 of 4, waarbij vier streepjes de hoogste waardering is.

Carré is als goed toegankelijk gewaardeerd. Kijk hier voor de volledige beoordeling van de toegankelijkheid van Carré.

Indien u met de taxi komt is het mogelijk om bij ons voor de ingang tijdelijk te stoppen om in en uit te stappen.