WKC

Algemene informatie

Online
U kunt ieder moment van de dag online kaarten bestellen via de Agenda. De betaalmogelijkheden online zijn iDeal, Visa/Mastercard en American Express creditcard, PODIUM Cadeaukaart en de Carré Waardebon.

Boekingskosten
Voor alle transacties zijn de boekingskosten € 4,50. Wilt u de kaarten per post toegezonden hebben, dan rekenen wij daar € 1,75 voor. De boekingskosten dekken de kosten die betrekking hebben op onze kaartverkoop. Hiertoe behoren systeemkosten van ons verkoopsysteem, datacommunicatiekosten, hostingkosten, verkoopkosten en iDealkosten.

Telefoon
U kunt reserveren via telefoonnummer 0900 – 25 25 255 (€ 0,45 p/m). Maandag t/m vrijdag 9:00 – 21:00 uurZaterdag en zondag van 10:00 – 20:00 uur
Bij een telefonische reservering zijn de betaalmogelijkheden iDeal, Visa/Mastercard en American Express creditcard en overschrijving. Voor reserveringen vanuit het buitenland kunt u bellen met +31 (0)20 52 49 453 van maandag t/m zaterdag van 12.00 tot 18.00 uur.

Kassa
Gedurende de zomerperiode (12-07 t/m 31-08) zijn er aangepaste openingstijden. Bekijk hier de actuele openingstijden.

Bij voorstellingen in het weekend is de kassa 1,5 uur voor aanvang van de voorstelling geopend. Op zater-, zon- en feestdagen zonder voorstelling is de kassa van Carré gesloten.

De betaalmogelijkheden aan de kassa zijn Pin, Cultuurkaart, Theater- en Concertbonnen, Visa/Mastercard en American Express creditcard, PODIUM Cadeaukaart en de Carré Cadeaubon. Wij accepteren de Nationale Musicalbon, VVV-bon of Iris cheque niet. U kunt alleen met contant geld betalen bij één van de aangegeven kassa’s.

Verloren of vergeten entreebewijzen
Mocht u uw entreebewijzen hebben verloren of zijn vergeten, dan verstrekken wij (onder voorbehoud en uitsluitend vanaf één uur voor aanvang van de voorstelling, op vertoon van een geldig legitimatiebewijs) duplicaatkaarten. U kunt ook de digitale versie van uw ticket laten zien op uw mobiele telefoon.

Uw gegevens
Wijzigingen in uw persoonlijke gegevens kunt u doorgeven door hier uw e-mailadres in te vullen.

Beveiliging
Medewerkers van Carré zijn bevoegd om jassen en tassen te controleren, en om zo nodig – naar het oordeel van de medewerker – goederen in beslag te nemen. U kunt uw jas afgeven aan een van de theatermedewerkers bij de garderobe. Hiervoor worden geen extra kosten berekend. De bezoeker is verplicht om zich op verzoek te legitimeren.

Tassenbeleid
Het is om veiligheidsredenen niet toegestaan om grote tassen of rugzakken mee te nemen naar Carré. Handtassen mogen een maximaal formaat van A4 hebben en 10 cm dikte hebben. Grote tassen vormen een belemmering bij ontruiming, daarom mogen ze niet mee de zaal in. Carré biedt onvoldoende garderoberuimte om grote tassen op te bergen. U wordt daarom verzocht helemaal geen grote tassen of rugzakken mee te nemen naar het theater.

Er kan gefouilleerd worden en toegestane handtassen worden gecontroleerd. We raden u daarom aan op tijd te arriveren. Vergeet ook niet uw legitimatiebewijs mee te nemen. Bij controle moet u een geldig legitimatiebewijs kunnen tonen (zoals een paspoort, ID-kaart of rijbewijs).

Prijsstelling
Bij de voorstellingen hanteert Koninklijk Theater Carré een flexibele prijsstelling indien marktomstandigheden daar om vragen. Dat betekent dat prijzen kunnen stijgen of dalen als gevolg van vraag en aanbod. Als de prijs verhoogd wordt nadat u uw reservering heeft geplaatst, geldt de prijs van het moment van reserveren. Reserveringen vervallen na 2 weken.

Last minute aanbieding
Op de dag van de voorstelling krijgen CJP leden en bezoekers met een Stadspas tot 40% last-minute korting. Bel op de dag van de voorstelling naar 0900 – 25 25 255 (€ 0,45 p/g) om te reserveren óf ga langs bij kassa van Carré. De korting geldt alleen op de dag zelf, vanaf 12:00 en is niet toepasbaar op alle voorstellingen en muziek-concerten.

Restauratietoeslag
Koninklijk Theater Carré is al 130 jaar lang een icoon aan de Amstel. Het theater draagt de volle verantwoordelijkheid voor onderhoud en beheer van het pand. Dit betekent dat alle onderhouds- en restauratiewerkzaamheden volledig ten laste komen van Carré zelf. Denk aan het jaarlijkse schilderwerk aan binnen- en buitenzijde, het onderhoud van de stoelen, het verstevigen van de balkons en – in 2018-2019 – de grootschalige renovatie van het dak. Carré rekent €1,50 restauratietoeslag per kaart, als bijdrage voor instandhouding van het monument voor volgende generaties.

Bij ziekte of verhindering
Wanneer u geen gebruik kunt maken van gekochte kaarten, is het mogelijk de kaarten tot maximaal één dag voor de voorstelling om te ruilen voor een andere voorstelling. Hiervoor brengen wij € 2,50 per kaart in rekening. Belt u hiervoor met 0900 25 25 255 (€ 0,45 per minuut). Maandag t/m vrijdag van 09:00 tot 21:00 uur, zaterdag en zondag van 10:00 tot 20:00 uur.

Fotografie en mobiele telefonie
Het is niet toegestaan om tijdens een voorstelling te fotograferen of geluids- en/of filmopnamen te maken zonder dat de directie van Koninklijk Theater Carré daarvoor toestemming heeft verleend. Ook is het gebruik van mobiele telefoons verboden. U wordt dringend verzocht uw mobiele telefoon uit te schakelen.

Roken
Carré is een rookvrij theater. Roken binnen Carré of op het balkon van Carré is niet toegestaan.

Gevonden voorwerpen
Bent u een voorwerp verloren in Koninklijk Theater Carré kijk dan op onze iLost pagina.